Familie krijgt gelijk: zaak over Astense pastoor die met erfenis gaat lopen krijgt andere rechter

30 juni 2015 om 19:15
nl
De zaak tussen een Astense pastoor en nabestaanden van een 82-jarige parochiaan die in december overleed, krijgt een andere rechter. Dat heeft de wrakingskamer dinsdagmiddag besloten. Volgens de kamer zijn twijfels over de objectiviteit van de rechter gegrond.
Geschreven door

De zaak gaat over een erfenis van 120.000 euro die geheel is toegewezen aan de pastoor - tot onvrede van de familie. Nadat de rechter eind mei besloot de zaak achter gesloten deuren te behandelen, dienden familieleden een wrakingsverzoek in. Volgens de nabestaanden is de rechter niet objectief genoeg om te oordelen in de zaak.
‘Persstunt’De rechter stemde in met het verzoek om de zaak achter gesloten deuren te behandelen omdat hij vond dat de zaak was opgezet als een persstunt. Na onderzoek naar het handelen van de rechter, stelt de wrakingskamer dat ‘de gerechtvaardigde vrees kan worden gewekt dat de rechter inderdaad niet onpartijdig was’.
Als kritiekpunten kaart de kamer onder meer aan dat de zitting al met gesloten deuren plaatsvond tijdens de behandeling van het verzoek en dat de rechter niet eerst hoor en wederhoor heeft toegepast.
Erfenis van 120.000 euroDe nabestaanden en de pastoor hebben een conflict over de erfenis van de 82-jarige vrouw. Volgens het Eindhovens Dagblad gaat het om zo’n 120.000 euro. Het geldbedrag is volledig naar de pastoor gegaan. De familie vindt dat niet terecht.
Voor hen kwam het als verrassing dat de pastoor honderd procent erfgenaam was. Enkele jaren geleden, toen het testament werd opgesteld, was hij dat nog maar voor tien procent. Na het wrakingsverzoek kwam de zaak stil te liggen. Het is nog onduidelijk wanneer de zaak door een andere rechter hervat wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.