‘Slechte zaak’, stopzetten onderzoek naar aanslag gemeentehuis steekt bij Waalrenaren

30 juni 2015 om 21:11
nl
Inwoners van Waalre snappen niet dat het Openbaar Ministerie stopt met het onderzoek naar de aanslag op het gemeentehuis. Drie jaar na de brand is er nog steeds niemand voor de aanslag veroordeeld.
Geschreven door

Een groot onderzoek, een beloning van 50.000 euro, het mocht allemaal niet baten. Er werden wel drie mannen opgepakt, maar een veroordeling kwam er nooit. Dat steekt bij de Waalrenaren.
Vrijbrief voor criminelen’“Het is een hele slechte zaak”, aldus een van de Waalrenaren die dinsdagmiddag naar de ruïnes van het gemeentehuis staart. “Ik vind echt dat de schuldigen gevonden moeten worden.”
Een andere Waalrenaar fietst langs het afgebrand gemeentehuis om nog eens te kijken hoe het erbij ligt. “Heel erg triest dit. Ik ben bang dat de beslissing om met het onderzoek te stoppen, criminelen een soort van vrijbrief geeft.”
Justitie zal het onderzoek weer oppakken als er concrete informatie over de brand binnenkomt. De beloning voor de gouden tip blijft dan ook staan. Die beloning bedraagt 50.000 euro.
Veerkracht tonenJan Brenninkmeijer, de huidige burgemeester van Waalre, kan de beslissing van het Openbaar Ministerie niet meer dan accepteren.
“Ik begrijp dat het is gestopt om praktische redenen, maar het is bijzonder frustrerend”
Toch wil hij veerkracht tonen. “We proberen snel, binnen nu en tweeënhalf jaar, een nieuwe gemeentehuis te bouwen. Ik hoop daarnaast nog op nieuwe tips”, aldus Brenninkmeijer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.