Video

Koen B. over de bewuste avond van Juliette Bouhofs dood: ‘Ik had zoveel anders kunnen doen’

1 juli 2015 om 16:24 • Aangepast 21 november 2020 om 17:30
nl
Huilend deed Koen B. woensdag zijn verhaal tegenover de rechter in Den Bosch. Tijdens de zitting kwamen de details van de bewuste avond van Juliette Bouhofs dood boven. Koen B. kneep Juliette’s keel dicht. Zoveel is duidelijk. Maar of de 22-jarige man uit Heeze dat met voorbedachten rade deed, is de vraag. “Ik heb het wel stevig gedaan, maar niet heel hard, net zoals ze het bij mij heeft gedaan.”
Profielfoto van
Geschreven door

Ze waren uit elkaar. Koen B. had zelfs een contactverbod. Die kreeg hij toen hij ingebroken had in het huis van de ouders van Juliette. Er was een mes op de drempel achtergelaten. “Op een bedreigende manier”, lichtte de rechter woensdag toe. Koen B. ontkent overigens het mes er neergelegd te hebben.
Toeval of opzet?Toen de twee elkaar tegenkwamen op uitgaansstraat Stratumseind in Eindhoven (toeval, zegt de ene vriend, opgezet spel, een ander) zocht Juliette toch Koen B. op. Ze had gedronken. Ze omhelsden elkaar. Ook al raadden vrienden het haar af, vanwege het contactverbod.
Verslaggeefster Alice van der Plas is bij de zaak en doet via Twitter verslag.
Koen B. en Juliette Bouhof verwijderen zich van de anderen. Bij de parkeerplaats van de Lage Landen vinden ze een plekje. Om seks te hebben. Dat wilden ze allebei, vertelde B. de rechter. Ze worden gestoord. Daarna ontstaat een ruzie tussen de twee waarbij over en weer geslagen wordt.

Wachten op privacy instellingen...

"Pas toen ze mijn keel dichtkneep, ben ik echt gaan slaan", vertelde Koen voor de rechter. Volgens Koen B. knepen ze elkaars keel dicht. Tot Juliette opeens niet meer bewoog. In paniek rende Koen B. weg.
Sporen van dichtknijpenVolgens de rechter zaten er op Juliette’s keel sporen van het dichtknijpen. Op die van de verdachte waren die sporen niet te vinden. Hij had niet door dat Juliette te weinig lucht kreeg, zei hij. Nee, ze had niet gesparteld, antwoordde hij op de vraag van de rechter.
Waarom was hij niet weggelopen van de ruzie? Waarom heeft hij niet een reactie proberen te krijgen van Juliette? “Dat had ik moeten doen”, vertelt Koen B. schuldbewust. “Ik had zoveel anders kunnen doen.”

Wachten op privacy instellingen...

Woensdag sprak de moeder van Juliette Bouhof voor de rechtbank. Koen B. gaf aan het moeilijk te vinden naar het verhaal van de moeder van zijn ex te luisteren. "Ik wil dat ze weten dat ik er zoveel spijt van heb", zei hij.
Lees ook: Moeder Juliette Bouhof spreekt emotioneel in rechtszaal
Ook gaf de moeder van Juliette woensdagochtend aan dat ze vindt dat Koen B. voor moord vervolgd moet worden. Als justitie zou besluiten dat niet te doen, zou ze een zogeheten artikel 12-procedure starten om dat toch mogelijk te maken.
De advocaat van Koen B. zei zich niet te hebben voorbereid in zijn verdediging op moord. "Voor mijn pleidooi heb ik nog een week nodig", aldus de advocaat.
Geen strafeisJustitie wilde met het uitstel best meegaan, maar gaf aan dan ook niet haar requisitoir te kunnen geven. Dan zou er ook geen strafeis worden uitgesproken.
De rechter besloot dan ook dat het pleidooi, het requisitoir en de strafeis worden uitgesteld tot volgende week dinsdag. Twee weken later zal de rechter dan uitspraak doen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.