Video

Recreatiebad Zuiderplas in Den Bosch blijft open en sanitair wordt opgeknapt

1 juli 2015 om 00:07
nl
Recreatiebad Zuiderplas in Den Bosch blijft samen met het strandpaviljoen open. Dat werd dinsdagavond duidelijk in een commissievergadering van de gemeente Den Bosch. Bezoekers waren bang dat het bad dicht zou gaan. De gemeente zou het paviljoen willen sluiten om er een natuurinformatiecentrum voor in de plaats te zetten.
Geschreven door

Meteen aan het begin van de druk bezochte vergadering stelde wethouder Jos van Son de zwemmers en zonaanbidders gerust. Het zwaar verwaarloosde sanitair bij het paviljoen wordt zo snel mogelijk opgeknapt en over de toekomst van het paviljoen wordt nagedacht, zei hij.
ElitairEen ruime meerderheid van de gemeenteraad, zo bleek in de commissievergadering, wil dat zowel het paviljoen als het bad open blijft. PvdA-fractievoorzitter Lisette van der Swaluw noemde het plan om het strandpaviljoen te vervangen voor een natuurinformatiecentrum elitair.
Als er al een natuurinformatiecentrum komt, dan kan dat beter op een andere plaats in het Bossche Broek, vinden de meeste politieke partijen. Bezorgde bezoekers van de Zuiderplas overhandigden de commissievoorzitter bijna 1200 handtekeningen
Eerste liefdeDe fractie van de VVD wees erop dat de Zuiderplas voor veel Bosschenaren de plek is waar ze hun eerste lief ontmoet hebben. Op de publieke tribune zaten veel kinderen met strandballen en zwembanden om te protesteren tegen de dreigende sluiting van de Zuiderplas. Ze komen er graag zwemmen en spelen. Ook ouders zeggen het een heerlijke plek te vinden.
OpluchtingUitbater Charles Zaunbrecher van het strandpaviljoen reageerde erg opgelucht na de vergadering. Hij zit al 25 jaar op het strandpaviljoen en moest in de krant lezen dat er plannen waren om de zaak te sluiten. Na de commissievergadering kon hij weer breeduit lachen. “Het komt goed met de Zuiderplas”, zei hij vol vertrouwen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.