Video

'Vakkenvullen is mijn hobby' Joop Koevoets uit Roosendaal werkt al 50 jaar in supermarkten

1 juli 2015 om 12:25
nl
De man van aardbeien, de appels en de bloemkolen. Joop Koevoets uit Roosendaal is supermarktman in hart en nieren. Het liefst groente en fruit, maar soms 'doet ie' de zuivel en de salades. Woensdag neemt ie in Bergen op Zoom afscheid van 50 jaar werk in de supermarkt. Hij gaat met pensioen.
Geschreven door

Joop Koevoets (64) heeft alles gezien in de supermarkt. Heel zijn leven werkt hij er al. Op 14-jarige leeftijd begonnen bij De Gruyter in Breda, vervolgens kwamen supermarkten in Roosendaal, Hilvarenbeek, Putte, Rotterdam, Leerdam, Geldermalsen en uiteindelijk werd het de MCD in Bergen op Zoom.
Lichte beroertesDaar neemt hij nu na 15 jaar afscheid. Afscheid van de winkel in Bergen, maar ook van 50 jaar een leven in de supermarkt. Hij moet stoppen na twee lichte beroertes.
Joop heeft in Klundert zelf een MCD-supermarkt gerund, maar dat was geen succes. "Dat was bij de overgang van de gulden naar de euro. Ik moest toen veel investeren in nieuwe machines en heb het niet gered. Dat was niet rendabel voor die winkel, dat was te klein."  
Overvallen Joop maakte twee overvallen mee in Rotterdam. Een man dwong hem onder vuur om de opbrengst van de dag af te staan. "Ik zat in mijn kantoor toen er iemand binnen kwam. Ik kende die man en dacht dat zal wel een grapje zijn, maar het was geen grapje. Hij moest toch geld hebben." Een andere keer ging een gewapende man er met een heel sigerattenrek vandoor. "Ik ging er achteraan. Hij draait zich om en haalt een blaffer uit zijn zak en hij zegt: wou je iets? Ik zei: nee ik hoef niks, ik ben weg."
Joop is een nuchtere man. De supermarkt is zijn lust en zijn leven. Hij baalt er van dat hij nu na 50 jaar moet stoppen. "Het is mijn hobby, ik ben altijd blij als ik naar mijn werk mag." Misschien komt ie er nog wel een keer boodschappen doen. "Maar ja, dan moet ik vanuit Roosendaal komen en dan krijg ik de reiskosten niet vergoed."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.