Broodjes aardbeienijs vliegen als 'warme broodjes' over de toonbank bij bakker in Oudenbosch

1 juli 2015 om 13:29
nl
Het is misschien wel dé meest verkoelende lunch voor de komende dagen: een broodje ijs. Bij bakker Jan Nagelkerke in Oudenbosch vliegen de ijskoude bolletjes aardbei woensdag 'in' warme broodjes over de toonbank. "Vreemd? Nee hoor, in Italië is het de normaalste zaak van de wereld", aldus de bakker.
Geschreven door

De 'Brioche con gelato', zoals de typisch Siciliaanse specialiteit heet, kan ook in Nederland prima door als lunch of ontbijt. "Je moet het aardbeienijs zien als koude vruchtenhagel. En je kunt chocoladeijs het beste vergelijken met chocoladevlokken of pasta op je brood", legt Jan uit.
'Met gedachten al in Italië'Mensen kijken wel wat vreemd op wanneer de bakker het broodje ijs aanbiedt, maar de reacties zijn positief. Een oudere dame die op het terras een hap neemt van het broodje aardbeienijs waant zich al zichtbaar met haar gedachten in Italië. "Echt heerlijk zo'n koud ontbijtje in de zon!" En ook andere voorbijgangers in de winkelstraat zien een goede verkoeling in het zoete broodje.
Van de zachte bolletjes met aardbeienijs worden er woensdag 250 gemaakt. "We geven ze weg aan klanten die ondanks deze hitte toch naar onze bakkerij komen." Voor mensen die liever aan de keukentafel hun broodje opsmeren, heeft Jan ook een oplossing. "Het ijs is in literbakken te koop", zegt hij lachend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.