Celstraf en beroepsverbod voor oud-directeur Agnus Dei-school Valkenswaard vanwege ontucht

1 juli 2015 om 13:05
nl
Een 50-jarige oud-schooldirecteur uit Valkenswaard is woensdag veroordeeld tot achttien maanden gevangenisstraf waarvan twaalf maanden voorwaardelijk vanwege ontucht met een minderjarige autistische leerling. De man krijgt ook een taakstraf van 180 uur en een beroepsverbod van vijf jaar.
Geschreven door

De schooldirecteur pleegde tussen januari en oktober 2012 ontucht met een destijds 17-jarige leerling op Agnus Dei, een school voor speciaal onderwijs in Valkenswaard. Het hof bepaalde woensdag ook dat de man het slachtoffer een schadevergoeding van 6.150 euro moet betalen.
Om herhaling te voorkomen legt het hof een contact- en gebiedsverbod op gedurende de proeftijd van drie jaar. Ook moet de man zich ambulant laten behandelen en mag hij geen activiteiten verrichten met minderjarigen.
Straf rechtbank Op 14 november 2013 had de rechtbank de man een gevangenisstraf opgelegd van twaalf maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk, een taakstraf van 120 uur, een beroepsverbod van vijf jaar en een schadevergoeding van 3.650 euro. Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen deze uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.