Te veel industriële bedrijven Moerdijk leven regels niet goed na, stijging aantal milieuklachten

1 juli 2015 om 18:35
nl
Te veel industriële bedrijven in de gemeente Moerdijk leven niet alle brandveiligheidsregels na. Daarnaast houden te veel BRZO-bedrijven, ondernemingen met zware stoffen of met risicovolle activiteiten, zich niet aan alle regels. Dit blijkt uit het jaarverslag Vergunningen en Handhaving 2014 van de gemeente Moerdijk.
Geschreven door

'Het spontane naleefgedrag in de sector is niet gestegen en dat is zorgelijk', zo staat in het verslag.
Hieruit komt ook naar voren dat het totaal aantal milieuklachten in de gemeente steeg van 714 in 2013 naar 804 vorig jaar. Het ging met name om luchtklachten (82 procent), zoals geuroverlast.
Industrieterrein MoerdijkDe bedrijven op industrieterrein Moerdijk zijn de grootste boosdoeners. Het aandeel klachten veroorzaakt door bedrijven op dit terrein steeg van 58 procent in 2013 naar 69 procent in 2014.
Overtredingen bij zes ondernemingenIn Moerdijk zijn in 2014 acht BRZO-bedrijven gecontroleerd. Bij zes ondernemingen werden overtredingen geconstateerd. In 2013 bleek dat bij vijf van de negen gecontroleerde BRZO-bedrijven niet alle regels werden nageleefd.
Eerder dit jaar werd bekend dat de gemeente meer gaat samenwerken met onder meer de provincie wat betreft de toezicht en handhaving op industrieterreinen in Moerdijk. Een speciaal VTH-team (Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving) moet de kans op incidenten tot een minimum beperken.
Op het industrieterrein woedden de afgelopen jaren bij diverse bedrijven branden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.