Wegdek viaduct op de Ringbaan-West in Tilburg dreigt te verzakken, weg afgesloten - Omroep Brabant

Wegdek viaduct op de Ringbaan-West in Tilburg dreigt te verzakken, weg afgesloten

1 juli 2015 om 17:23
nl
Een deel van het wegdek van het viaduct op de Ringbaan-West in Tilburg dreigt te verzakken. Een fietser zag dat de stoep bovenop het viaduct inzakte en waarschuwde de gemeente Tilburg. De gemeente heeft woensdagmiddag uit voorzorg de weg over het spoor in beide rijrichtingen afgesloten voor auto's en motoren.
Geschreven door

Fietsers, scooters, bromfietsers en voetgangers kunnen nog wel over het viaduct, zo laat een gemeentewoordvoerder weten. Hoelang de afsluiting gaat duren, is nog niet bekend.
Fietser zag verzakkingDe problemen kwamen dinsdag aan het licht. Een oplettende fietser zag op het viaduct verzakte tegels en belde de gemeente. De gemeente heeft een deel van de weg open laten maken. Toen werd duidelijk dat het zand tussen de tunnelbak en betonplaten die daar bovenop liggen aan het wegzakken is.
Er is geen acuut gevaar voor het verkeer, maar om erger te voorkomen mag er voorlopig geen zwaar verkeer over het viaduct.
OmleidingenDe Ringbaan-West is een belangrijke verkeersader in Tilburg. Rond halfzes stonden er op en rond de Ringbaan-West files.
Het verkeer van en naar het centrum wordt omgeleid via de Wandelboslaan, Statenlaan, Conservatoriumlaan en de Professor Cobbenhagenlaan. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Midden-Brabantweg, Ringbaan-Noord, Ringbaan-Oost, Ringbaan-Zuid naar de Blaakweg/N630.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.