'Zelfbewonderaar' Koen B. wilde exclusieve aandacht van Juliette Bouhof

1 juli 2015 om 18:16 • Aangepast 21 november 2020 om 17:29
nl
Hij heeft 'zoveel spijt' van het doden van Juliette Bouhof. Dat zei Koen B. woensdag nadat haar moeder een emotioneel haar verhaal had verteld in de rechtszaal. De Heezenaar kampte al geruime tijd met een depressie.
Profielfoto van
Geschreven door

De moeder van Juliette Bouhof vertelde woensdag hoe de dood van haar dochter een litteken achterliet in het gezin. Met een verhaal dat maar liefst vier kantjes besloeg, probeerde ze een beeld te schetsen wie haar dochter was.
Lees ook: Moeder Juliette Bouhof spreekt emotioneel in rechtszaal
De 17-jarige Juliette was vijf jaar jonger dan B. Haar moeder had moeite met het leeftijdsverschil, maar Juliette overtuigde haar. Na enige tijd bleek dat Koen bezitterig en jaloers was. Hij mishandelde Juliette en het meisje veranderde.
Emotionele piekeraarB. kampt al tijden met psychische problemen, zo bleek tijdens de rechtszaak woensdag. Hij zou het ene moment heel vrolijk kunnen zijn, terwijl hij het andere moment veel piekert en emotioneel is. Begin vorig jaar kwam hij onder behandeling van een psycholoog en een psychiater.
Koen kreeg te horen dat hij aan een depressie leed, maar er waren onvoldoende aanwijzingen voor een psychiatrische stoornis. Daarnaast bleek dat hij narcistische persoonlijkheidstrekken heeft, wat betekent dat B. zichzelf bewondert. Hij lijdt volgens onderzoek niet aan een narcistische stoornis.
Behoefte aan bewonderingDe rechter omschreef Koen als iemand die behoefte heeft aan 'extreme bewondering'. "Daar kan ik me wel enigszins in herkennen", zo gaf hij toe. Verder is hij snel gekrenkt en wil hij exclusieve aandacht van zijn partner. Ook dit herkent B.

Wachten op privacy instellingen...

In 2010 mishandelde B. een andere ex-vriendin. Die deed aangifte van mishandeling door hem. De zaak werd echter geseponeerd, omdat de ex-vriendin ook schuld had. Sindsdien ging het met B. op en af. "De ene dag beter dan de andere."
Geen stoornissen gevondenDeskundigen hebben geoordeeld dat Koen B. geen stoornissen heeft. Dit betekent dat hij zich er helemaal bewust van was toen hij Juliette doodde. De deskundigen vinden het niet nodig dat hij een behandeling krijgt en ook niet dat hij volgens het jeugdstrafrecht moet worden bestraft.
Lees ook: Koen B. over de bewuste avond van Juliette Bouhofs dood: ‘Ik had zoveel anders kunnen doen’
Koen B. was net begonnen aan een studie fysiotherapie toen hij Juliette doodde. Zijn vorige studie had hij afgebroken. Hij hoopt ooit weer door te kunnen. "Wat er gebeurd is, zal ik altijd meedragen. Toch hoop ik weer op studeren of een rustig leven."
'Ik moet veranderen'B. zegt te snappen dingen anders 'aan te moeten pakken' na zijn vrijlating. "Ik zal echt moeten veranderen", erkende hij. In de gevangenis volgt hij lessen Spaans, hij doet aan sport en hij werkt.

Wachten op privacy instellingen...

De tijd zal uitwijzen of en wanneer B. weer door mag met zijn leven. Volgende week dinsdag volgen het pleidooi, het requisitoir en de strafeis. Twee weken later doet de rechter uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.