Marleen van Iersel uit Goirle stap dichter bij wereldtitel beachvolleybal

1 juli 2015 om 19:37
nl
Marleen van Iersel uit Goirle en Madelein Meppelink hebben woensdag eenvoudig de achtste finales van het wereldkampioenschap beachvolleybal bereikt. In het tijdelijke stadion op de Haagse Hofvijver vormde het Poolse koppel Jagoda Gruszczynska en Karolina Baran geen moment echt een bedreiging. Meppelink en Van Iersel wonnen de partij in 35 minuten met 21-12 en 21-19.
Geschreven door

Tot halverwege de eerste set ging de score gelijk op, maar daarna zetten Meppelink en Van Iersel een tandje bij. Vanaf een stand van 11-11 wisten de Poolse vrouwen in de rest van de set nog maar één punt te maken.
In de tweede set bleef de marge kleiner. Gruszczynska en Baran pakten nog even een kleine voorsprong, maar de Nederlandse volleybalsters hadden licht de overhand. Op 20-19 benutten zij hun eerste matchpoint.
In de achtste finales wacht de Nederlandse Europees kampioenen een pittige ontmoeting. Meppelink en Van Iersel moeten het namelijk opnemen tegen Maria Antonelli en Juliana Silva uit Brazilië, de nummers drie van de seizoensranking.
Van Gestel uitgeschakeldSophie van Gestel uit Oostelbeers en Jantine van der Vlist werden eerder op de dag uitgeschakeld op het wereldkampioenschap. De Nederlandse vrouwen verloren hun tweederondepartij van het Duitse duo Katrin Holtwick en Ilka Semmler: 17-21 en 21- 23.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.