Video

'Het is niet verantwoord', Kennedymars in Someren ingekort vanwege voorspelde hitte

2 juli 2015 om 12:04
nl
De Kennedymars in Someren wordt vanwege de hitte ingekort naar vijftig kilometer, laat de organisatie woensdagavond weten. "Het was een heel moeilijk besluit."
Geschreven door

In overleg met de GGD, brandweer en de gemeente Someren is besloten dat er geen inspannende activiteiten georganiseerd mogen worden na twaalf uur 's middags.
Dwingend advies"Wij hebben een dwingend advies gekregen", vertelt Sabine Leenders van de organisatie. "Het is niet verantwoord mensen tachtig kilometer te laten lopen, zeker niet in de middaguren."
Dat betekent dat alle deelnemers van zowel de Kennedymars als het Rondje Someren vóór twaalf uur 's middags terug moeten zijn op het Wilhelminaplein in Someren. "Deelnemers mogen maar maximaal vijftig kilometer lopen. Die afstand hebben we zelf niet bedacht, dat is ons gezegd."
Reacties deelnemersOp de Facebookpagina van de Kennedymars wordt er verdeeld gereageerd op de beslissing. "Een goede beslissing", vindt Mandy Wegels. "Waarom zou je het af lassen? Dit is toch ook een goede oplossing voor de mensen die willen lopen."
"Raar besluit!", zegt Marco Brugmans. "Mensen die buiten werken, worden ook niet teruggefloten door de gemeente en GGD." Voor anderen blijven er nog onduidelijkheden. "Vraag blijft, levert deze editie wel of geen stempel op voor de Kennedywalker?", vraagt Theo de Jager zich af.
"Jammer, maar een juiste beslissing", zegt Emile de Kimpe. Lex Hoogte haakt af. "Voor 50 km kom ik mijn bed niet uit, moet wel een uitdaging zijn. Helaas!" Mariska Meulders-Van den Heuvel geeft het sentiment van veel lopers aan. "Ik begrijp de beslissing, maar baal er wel een beetje van."
Extra waterDe Kennedymars was al bezig voorbereidingen te treffen tegen de hitte. "We hadden al extra water ingeslagen. Ook hebben we toeschouwers gevraagd om de deelnemers van water te voorzien."
De Kennedymars start zoals gewoonlijk om tien uur 's avonds. Het Rondje Someren zal eerder starten, het tijdstip wordt nog bekendgemaakt. De lengte blijft wel hetzelfde (veertig kilometer).
Ook Mini Kennedymars ingekortDe Mini Kennedymars wordt vervroegd naar negen uur ’s ochtends. De route wordt ingekort van acht naar vier kilometer. Op de site van de Kennedymars is meer informatie te vinden. De komende dagen zullen ook meer details bekend worden gemaakt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.