Video

Minister belooft snel werk te maken van verbreding A67

2 juli 2015 om 14:04
nl
Minister Schultz van Haegen gaat snel aan de slag met de verbreding van de A67. De Tweede Kamer vroeg daarom en de minister stelt daarvoor 50 miljoen euro beschikbaar. Dat bleek donderdag tijdens een overleg in de Tweede Kamer.
Geschreven door

De fracties reageerden op een bericht uit de Telegraaf, waarin stond dat de verbreding van de weg voorlopig op de lange baan is geschoven.
Slimste regio“Hoe garanderen we de bereikbaarheid van de slimste regio van de wereld. Daar hoort een stuk asfalt bij”, zo zei VVD- woordvoerster Barbara Visser. Provinciebestuurder Christophe van der Maat liet donderdagochtend al aan Omroep Brabant weten dat hij verwacht dat de verbreding van de A58 en de A67 gewoon doorgaat. "Daar was al 271 miljoen euro voor gereserveerd. Dat geld staat en blijft staan."  
Hij reageerde net als Kamerleden donderdag op het bewuste bericht waarin stond dat minister Schultz gepleit had voor extra geld voor infrastructuur, maar haar pleidooi zou tevergeefs zijn geweest.
PlanNu heeft de minister toegezegd iets te doen aan de A67. De maatregel zou moeten leiden tot minder ongelukken op de weg. De SP is nog niet tevreden. De partij wil dat de minister het hele bedrag dat beschikbaar was voor de rondweg De Ruit, vrijgemaakt wordt voor verkeersprojecten in de regio Eindhoven. Het plan voor De Ruit is door de Kamer weggestemd. Voor die rondweg was 271 miljoen euro uitgetrokken.
De minister liet weten dat ze nog niet weet of dat hele bedrag ook opnieuw beschikbaar komt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.