Ex-profvoetballer Yassine Abdellaoui eist schadevergoeding en gaat in hongerstaking

2 juli 2015 om 10:45
nl
Voormalig profvoetballer Yassine Abdellaoui is sinds maandag in hongerstaking. De vroegere aanvaller van onder andere Willem II en NAC Breda probeert op die manier justitie ertoe te bewegen met een bevredigende schadevergoeding te komen voor de elf jaar die hij ten onrechte is vervolgd.
Geschreven door

Abdellaoui (40) was elf jaar lang verdachte in een witwaszaak. In die periode zat hij 46 dagen vast en dat brak zijn loopbaan. In november 2014 werd hij in hoger beroep vrijgesproken door het gerechtshof in Den Bosch, schrijft De Telegraaf.
Tien miljoen euro misgelopenAbdellaoui kreeg een tegemoetkoming van 8000 euro voor de tijd die hij onterecht heeft vastgezeten. Volgens zijn advocaat Schuurman is dat 'een fooi'. Die schadevergoeding staat volgens de advocaat niet in verhouding tot het geld dat hij als voetballer had kunnen verdienen als hij niet had vastgezeten.
"Je kunt er berekeningen op loslaten dat hij door toedoen van justitie vier miljoen euro is misgelopen", vertelt adocaat Sanne Schuurman. "Een andere berekening komt uit op zelfs tien miljoen euro. In plaats daarvan is hij geruïneerd.”
RamadanHet feit dat het ramadan is, de islamitische vastenperiode, heeft niets te maken met de hongerstaking van Abdellaoui. De voetballer laat weten dat dit voor hem een laatste poging is zijn recht te halen.
"Een civiele zaak tegen justitie, ik kan dat niet meer opbrengen", vertelt de ex-profvoetballer in  De Telegraaf. "Ik ben leeg, psychisch en financieel. Mensen zullen het wel zwak vinden, maar een hongerstaking is alles wat ik nog kan doen. Het is een vorm van verzet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.