Geen naakte flashmob Singelloop in Breda: afgelast om verwachte horrorhitte - Omroep Brabant

Geen naakte flashmob Singelloop in Breda: afgelast om verwachte horrorhitte

2 juli 2015 om 12:06
nl
Vanwege de verwachte hitte heeft het bestuur van de Bredase Singelloop besloten om door de flashmob van komende zaterdag een streep te zetten. Het bestuur vindt het onverantwoord om de deelnemers aan de brandende zon bloot te stellen.
Geschreven door

Het Duitse weerbureau Wetteronline voorspelt dat het zaterdag in Brabant 41 graden wordt. Dat zou een historische temperatuur zijn. Historisch, maar gevaarlijk. “De veiligheid van onze deelnemers staat hoog in het vaandel en dat is nu niet anders”, legt voorzitter Willem Butz uit.
Voor het bestuur van de Bredase Singelloop was het annuleren een moeilijke beslissing. “Maar wij nemen onze verantwoordelijkheid om het risico op ongelukken te vermijden.”  
'Volgende maand van de partij'Het was de bedoeling dat deelnemers van de flashmob stipt om drie uur hun normale kleren uit zouden trekken om zo omstanders te verrassen. Van de flashmob zou vervolgens een videoclip gemaakt worden. Vanwege de voorspelde hitte gaat dat niet meer gebeuren.
Hardloopevenement AMGEN Singelloop Breda bestaat dit jaar dertig jaar. In het kader van dit jubileum organiseert de Singelloop iedere maand een ludieke actie. De flashmob in Breda was daar onderdeel van. “Volgende maand zijn we weer van de partij met een leuke actie”, aldus Butz.
KennedymarsDe verwachte hitte heeft ook verregaande gevolgen voor de Kennedymars in Someren. In overleg met de GGD, brandweer en de gemeente Someren is besloten dat de loop wordt ingekort naar vijftig kilometer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.