Viaduct Ringbaan West in Tilburg ook donderdag dicht, grote problemen voor verkeer

2 juli 2015 om 12:50
nl
Het viaduct van de Ringbaan West in Tilburg blijft ook donderdag in beide rijrichtingen afgesloten voor zwaar verkeer. Dit gebeurt uit voorzorg, omdat een deel van het wegdek dreigt te verzakken.
Geschreven door

Een fietser zag woensdag dat de stoep op het viaduct inzakte en waarschuwde de gemeente. Uit onderzoek blijkt dat het zand verschuift onder de stootplaten tussen het viaduct en de oprit.
Geen gevolgen treinverkeer"We willen weten waar dat zand blijft", legt een gemeentewoordvoerder uit. Omdat het viaduct over het spoor loopt, overlegt de gemeente ook met ProRail. Vooralsnog zijn er geen gevolgen voor het treinverkeer. Enkele jongeren maken gebruik van de situatie door met skateboards af te dalen van 'de bult'.
De Ringbaan West is een belangrijke verkeersader in Tilburg. Vanwege de afsluiting van het viaduct verliep de ochtendspits in dat deel van Tilburg donderdag erg moeizaam. Vooral verkeer vanuit Waalwijk dat naar het centrum van Tilburg moest, kwam vast te staan. De gemeente ziet het verkeer het liefst over de andere ringbanen een rondje rond de stad rijden, maar niet iedereen doet dat. Kleinere wegen liepen daardoor vol.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.