Enorme politieactie in huis Jan B. in moordonderzoek Freddy Jansen: ook acties in Den Hout en Breda

2 juli 2015 om 19:07 • Aangepast 21 november 2020 om 17:28
nl
Een speciaal team van politie en justitie heeft donderdag drie panden uitgekamd in het kader van het uitgebreide onderzoek naar de moord op Freddy Jansen (51) uit Valkenswaard. Het ging om een gehuurde loods in Den Hout, een huis in Breda en om het huurhuis van Jan B. in het Belgische Turnhout. Dat laatste bevestigt een betrouwbare bron aan Omroep Brabant en BN DeStem.
Profielfoto van
Geschreven door

Zwaarbewapende agenten stonden met volautomatische wapens rondom de loods aan de Hespelaar in Den Hout. De politie benadrukt dat de eigenaren van de loods, een ouder echtpaar, geen verdachten zijn in de slepende moordzaak. Om zes uur 's avonds was de doorzoeking in Den Hout afgerond en werd de omgeving vrijgegeven.
Wat is de rol van Jan B.?Rechercheurs zochten daar naar mogelijke sporen en andere bewijzen. Waarom de zwaarbewapende agenten nodig zijn, wil de politie niet zeggen.
Jan B. komt uit Hulten en zit vast voor het bedreigen van de burgemeester van zijn gemeente, Jan Boelhouwer. Het is vooralsnog onduidelijk wat B.'s rol is geweest in de vermissing en uiteindelijke gewelddadige dood van Jansen.
ZIE OOK: Wie is bedreiger Jan B. (64)? Kalasjnikovs, brandstichting, wietkwekerijen en SM-kamer
Speciale agentenIn België werd donderdag in verband met de moord ook een groot onderzoek gehouden. De Brabantse politie richtte zich in samenwerking met Belgische opsporingsautoriteiten op een huis aan de Steenweg op Baarle-Hertog. De eigenaar van dit pand heeft dit bevestigd. Jan B. zou de woning van hem huren. Dit onderzoek begon ’s morgens en werd rond kwart over een afgerond.
Er werd onder meer in een garageloods en in drie vrachtwagencontainers gezocht. Dat onderzoek was even na één uur afgelopen. In de loods stonden onder meer motoren en auto's. Vanwege de omvang van het onderzoek werden in Den Hout nog altijd speciale agenten ingezet, verklaart de politie. Zij zijn opgeleid en uitgerust voor het bewaken en beveiligen van bijzondere objecten.

BloedsporenIn de loods waren mannen in witte jassen bezig met het onderzoek, net zoals bij de inval in Hulten. Toen richtte het onderzoek zich op het vinden van bloedsporen. Mogelijk was de technische recherche daar donderdag weer naar op zoek.
Familierechercheurs houden de nabestaanden van Freddy Jansen op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen in deze zaak. Het lichaam van Freddy Jansen, een bekende van motorclub No Surrender, werd donderdagavond 4 juni in het Markkanaal bij Den Hout gevonden.
ZIE OOK: 'We zijn geschokt!' Nabestaanden vermoorde Freddy Jansen (51) woedend op politie over inval Hulten
Kaken stijf op elkaarVan wie de panden in Den Hout en Breda zijn en hoe deze in verband staan met het moordonderzoek, wil de politie niet zeggen. "Om het onderzoeksbelang niet te schaden, wordt op dit moment geen nadere inhoudelijke informatie verstrekt over dit rechercheonderzoek", legde ze uit in een verklaring.
Woordvoerders van politie en justitie houden dus opnieuw de kaken stijf op elkaar. Dit versterkt het gevoel dat er veel speelt in het moordonderzoek.

ZIE OOK: ‘Jan B. ontvoerde mijn zoon’, moeder van vermiste Maarten Geurts geschokt door ontwikkelingen Hulten
Niet de eerste keerTwee weken geleden kamde de politie ook al een pand uit in het kader van het moordonderzoek. Toen bewaakten agenten met machinegeweren het beruchte bedrijfspand van Jan B. aan de Hulteneindsestraat in Hulten. Zijn rol in deze zaak is vooralsnog onduidelijk. Wel heeft hij een hoop op zijn kerfstok.
Het onderzoek in het beruchte bedrijfspand richtte zich op het vinden van bloedsporen. De technische recherche lijkt daarmee rekening te houden dat Freddy Jansen in die bewuste loods om het leven is gebracht.
ZIE OOK: Wat is er aan de hand in het dorp Hulten? Weer drugspand gesloten
'We zijn er kapot van'Hoe Freddy Jansen om het leven is gebracht, is nog altijd onduidelijk. Ook bekenden van hem zitten nog vol vragen. “Natuurlijk werden we ongerust toen hij vermist raakte, maar met deze uitkomst hield niemand van ons rekening. We zijn er kapot van. Freddy zou volgende week 52 worden”, vertelde een bekende toen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.