'Nog zo gezegd: geen bommetje!'

2 juli 2015 om 16:15
nl
Twee koeien zijn donderdagmiddag in het water beland aan de Kleibergsestraat in Meeuwen. Of de twee dieren bewust de verkoeling opzochten in het water is niet bekend. De brandweer heeft de zwempartij vroegtijdig beëindigd en de koeien uit het water getakeld.
Geschreven door

De koeien, waarvan er een drachtig is, konden na hun duik in de sloot niet op eigen kracht uit het water komen.
Uit water getakeldUiteindelijk moest de brandweer van Genderen ter plaatse komen. Met behulp van een kleine kraan werden de koeien op het droge gebracht.
De actie van de koeien deed ons op de redactie een beetje denken aan onderstaande legendarische tv-commercial.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=tvU__WAZgbk]
Een echt bommetje deed deze koe in Nuenen in 2008, die nam daadwerkelijk een duik in het zwembad. Verder zijn de voorbeelden van koeien die een frisse duik namen talloos.
Oude koeien uit de slootZo dook een opgewonden stier in Veghel in 2013 in een riviertje om bij een tochtige koe te komen. In 2014 dook een koe in het Wilhelminakanaal. Of de drie koeien die tussen Boxtel en Gemonde het water opzochten en eruit moesten worden gehaald door de brandweer en omstanders.
Je kan het de herkauwers ook niet kwalijk nemen. Vooral de zwarte vlekken nemen veel warmte op. Dus een duik is te verklaren. Het houdt de melk ook lekker koel.
Meer over de hitte? Kijk dan op onze themapagina: omroepbrabant.nl/hittegolf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.