Video

Sneeuwballengevechten op heetste dagen van het jaar: 'Genoeg sneeuw voor 10.000 ballen'

2 juli 2015 om 16:54 • Aangepast 21 november 2020 om 17:27
nl
Voor sneeuwpret moet je vrijdag in Den Bosch zijn. Ja, je leest het goed. Vrijdag is het inderdaad 3 juli en mogelijk een van de heetste dagen van het jaar. Bij zwembad Sportiom vonden ze het wel tijd om eens goed af te koelen. En niet alleen in Den Bosch zoeken ze op deze manier verkoeling. Ook bij zwembad Het Run in Drunen vindt zaterdag een sneeuwballengevecht plaats.
Profielfoto van
Geschreven door

"Een speciaal bedrijf komt de sneeuw bij ons afleveren", zo laat Stanley van Damme van zwembad Het Run donderdag aan Omroep Brabant weten. "Ze leveren genoeg voor 10.000 ballen", vertelt hij glunderend.
'Leuk feestje'"We hebben een groot veld waar iedereen lekker kan gaan gooien. We verwachten tussen de 2.000 en 3.000 bezoekers. Dus ik hoop dat we een leuk feestje kunnen maken."
Vanaf een uurtje of drie kun je je in winterse sferen wanen bij een graadje of 40. Waarom? "Nou gewoon, omdat het kan", lacht Stanley.
Grootste ijsje ter wereldBij Sportiom blijft het niet alleen bij sneeuwballen gooien. "Er is zelfs een helling waar je vanaf kunt sleeën", zo laat een woordvoerder weten. Tussen twaalf en vijf kun je genieten van een flink pak sneeuw op het voorplein van Sportiom.
"Dat wordt dus extra sneeuwpret. Wie slim is vraagt dus ijsvrij bij de baas of schooldirecteur om te genieten van het grootste ijsje ter wereld."

Wachten op privacy instellingen...

Meer over de hitte? Kijk dan op onze themapagina: omroepbrabant.nl/hittegolf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.