Verrassend: doek valt voor Goirlese Marleen van Iersel op WK Beachvolleybal

2 juli 2015 om 16:48
nl
De WK-droom van Marleen van Iersel uit Goirle is ruw verstoord. Zij en haar partner Madelein Meppelink zijn in de achtste finale van het WK beachvolleybal verrassend uitgeschakeld.
Geschreven door

Het duo begon het WK nog met titelaspiraties, maar voor eigen publiek was het als zeventiende geplaatste Australische koppel Louise Bawden en Taliqua Clancy donderdag in drie sets te sterk: 24-22, 16-21 en 15-12.
Meppelink en Van Iersel moesten iets verzinnen op de lengte van de Australische netverdediger Bawden (1,84 meter) en het sterke spel van veldverdediger Clancy en dat lukte onvoldoende. Ze lieten de tegenstanders in hun favoriete spel komen.    De eerste set ging tot de slotfase vrijwel gelijk op maar de Australische vrouwen liepen vanaf 16-16 drie punten uit. De Europese kampioenen revancheerden zich met vier punten op rij maar slaagden er niet in om hun setpoint te verzilveren. De Australische tegenstanders deden dat wel op hun derde setpoint: 24-22.    Het Nederlandse duo begon furieus aan de tweede set. De publieksfavorieten bouwden een voorsprong van zes punten op. Van Iersel sloeg de tweede set binnen op het tweede setpoint: 21-16. Ook de derde set leek goed te beginnen maar een voorsprong werd uit handen gegeven. Het Australische duo kreeg het grote WK-stadion op de Hofvijver stil en had aan één matchpoint genoeg: 15-12.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.