Harde klap voor Marleen van Iersel na uitschakeling WK: "Ik baal er goed van"

2 juli 2015 om 18:27
nl
De uitschakeling in de achtste finale van het WK is bij de beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel uit Goirle hard aangekomen. "Ik baal er goed van'', zei Van Iersel. "We wilden heel graag. We wilden iets heel moois laten zien. Het gaat wel even duren tot we dit verwerkt hebben'', aldus Meppelink.
Geschreven door

Het Nederlandse vrouwenteam ging voor goud op het WK, een ambitieus en lastig maar niet onrealistisch doel, oordeelden ze vooraf. "We zijn er nog lang niet'', was de ontnuchterende conclusie donderdag na afloop.
'Niet overtuigend genoeg'De oorzaak van het verlies tegen het Australische duo Bawden/Clancy zoekt het Nederlandse koppel vooral bij zichzelf. "Het was zeker mogelijk geweest. Maar het was niet scherp en niet overtuigend genoeg'', reageerde Madelein Meppelink. "Het spel was slordig en de service niet goed genoeg", analyseerde ze.
Of de verwachtingen van het Nederlandse publiek en de ambiance van het WK in eigen land mee hebben gespeeld, kon het duo niet zeggen. "Geen idee of het iets met de druk te maken heeft. We moeten het laten bezinken en nog eens allemaal goed doornemen'', zegt Marleen van Iersel.
Toch naar Rio?Met een wereldtitel had het Nederlandse koppel zich al kunnen plaatsen voor het beachvolleybaltoernooi van de Olympische Spelen op het wereldberoemde strand van Rio de Janeiro, de Copacabana. Met goede resultaten op internationale toernooien gaan de Nederlandse vrouwen ervan uit dat ze zich toch wel zullen kwalificeren voor de Spelen. Meppelink: "Het wereldkampioenschap was eigenlijk een oefening voor Rio, maar dit was een hele slechte generale.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.