Video

Bikkel: Jeffrey Herlings van start in Zweden ondanks sleutelbeenbreuk

2 juli 2015 om 19:39
nl
Jeffrey Herlings gaat zondag ondanks een sleutelbeenblessure van start in de Grand Prix van Zweden. Dat maakte hij donderdag bekend op Omroep Brabant radio. De motorcrosser uit Elsendorp brak twee weken geleden in Duitsland zijn sleutelbeen bij een valpartij. Een dag na de crash werd een plaatje op de breuk gezet. Vandaag zat Herlings alweer op de motor. "Ik heb groen licht gekregen van de dokter."
Geschreven door

Tijdens de test bleek dat hij komende zondag zonder al te veel pijn mee kan doen in Zweden. "Het was ontzettend warm, maar ik heb toch nog een paar rondjes kunnen rijden. Daaruit bleek dat ik kan afreizen naar Zweden. Ik heb natuurlijk nog wel last. Het is nog niet zoals het hoort, maar het moet lukken.”
Ruime voorsprong Ondanks zijn valpartij in Duitsland staat Herlings nog altijd ruim voor in het tussenklassement van het wereldkampioenschap. Hij verdedigt zondag een voorsprong van 100 punten op de nummer twee: de Sloveen Tim Gajser.
"We gaan ons best doen. Ik zie wel hoe het gaat. Normaal ga ik om te winnen, maar nu moeten we de verwachtingen een beetje bijstellen. Hopelijk sprokkel ik toch nog wat punten bij elkaar", blikt Herlings vooruit.
Geen zorgenHerlings maakt zich niet druk over eventueel puntverlies in de komende Grand Prix's. "In de tweede helft van het seizoen rijden we op zandbanen die mij goed liggen. Het is dus niet erg als ik komend weekend nog een paar punten zou verliezen. Het belangrijkste is nu heel blijven."      

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.