Hockey World League: hockeysters bereiken finale door Australië met 5-1 te verslaan

2 juli 2015 om 21:44 • Aangepast 21 november 2020 om 17:26
De Nederlandse hockeysters hebben donderdag in de halve finale van het Hockey World League-toernooi in Antwerpen een ruime zege geboekt op Australië. In de herhaling van de eindstrijd van het WK van vorig jaar werd het 5-1 voor Nederland. Lidewij Welten en Maartje van HC Den Bosch scoorden allebei één keer.
Profielfoto van

Carlien Dirkse van den Heuvel zorgde na veertien minuten voor de 1-0, door een inzet van Caia van Maasakker uit een strafcorner van richting te veranderen. Een minuut later maakte Maartje Paumen haar negende treffer van het toernooi, eveneens uit een strafcorner. Pas nadat Ginella Zerbo voor de 3-0 had getekend, deed Australië via Kathryn Slattery wat terug. Met nog een kwartier te spelen, boorde Lidewij Welten met de mooiste goal van de wedstrijd de Australische hoop definitief de grond in. De speelster van Den Bosch rondde een rush van eigen helft af met de 4-1. Met een hard schot van net binnen de cirkel zette Willemijn Bos acht minuten later de eindstand op het bord.

Finale tegen Zuid-Korea of Nieuw-ZeelandDankzij de overwinning is Nederland door naar de eindstrijd van het Belgische toernooi. Daarin komt de ploeg Zuid-Korea of Nieuw-Zeeland tegen. Bij die wedstrijd staat er weinig op het spel, want Oranje was al geplaatst voor het eindtoernooi van de Hockey World League, in september in Argentinië.
Ook het ticket voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 dat in Antwerpen op het spel stond, haalde Nederland dinsdag al binnen.