Video

Rivierzwemmen mag, maar wees gewaarschuwd voor de risico's

3 juli 2015 om 00:26
nl
Zwemmers die in rivieren verkoeling willen zoeken wordt geadviseerd om dat alleen te doen op plaatsen waar informatieborden zijn geplaatst over het zwemwater. De Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant waarschuwt zwemmers ook om niet buiten de afgezette gebieden te gaan zwemmen.
Geschreven door

Door de stroming en het scheepsvaartverkeer kunnen zwemmers in de problemen raken. De Merwede bij Woudrichem is een van de plaatsen waar zwemmers graag naartoe komen. Niet iedereen trekt zich iets aan van de veilig afgezette gebieden. "Ik wil graag verder zwemmen," vertelt een Bossche zwemmer. "Ik zwem op veel plaatsen de rivier over. Ook hier. Al moet je echt wel een geoefende zwemmer zijn. Want als je de overkant haalt, voel je je stoer, maar ook uitgeput."
"Geen risico nemen"Toch is dat niet zonder risico's. Volgens Bart Jansen van de Omgevingsdienst Zuid-Oost Brabant is het absoluut onverstandig om zomaar op eigen gelegenheid te gaan zwemmen buiten de aangegeven plekken. "Je hebt te maken met hele drukke scheepvaart. En bovendien is de stroming gevaarlijk."
Kwaliteit zwemwaterOp de informatieborden staat actuele informatie over de veiligheid en kwaliteit van het zwemwater. Jansen adviseert badgasten om daar gebruik van te maken. "Je weet gelijk waar je aan toe bent, want dat zijn de plekken waar wij gegarandeerd controles hebben uitgevoerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.