Varkensboer Oisterwijk mag niet uitbreiden: wijkbewoners blij

2 juli 2015 om 23:55
nl
Varkensboer Niels de Rooij mag zijn varkensbedrijf aan de Oisterwijksebaan in Oisterwijk voorlopig niet uitbreiden tot zo'n 10.000 varkens. Dat heeft de gemeenteraad van Oisterwijk donderdagavond besloten. De omgeving had bezwaar tegen de plannen.
Geschreven door

Het bedrijf zit op krap 300 meter van de woonwijk, waar ongeveer 3000 mensen wonen. De gemeente dacht in eerste instantie dat een nieuw bedrijf minder overlast zal geven, ondanks de grotere hoeveelheid varkens.
De bewoners van Westend geloofden daar niet in. Ze hebben nu heel veel last van de stank, zeggen ze. Een maand geleden demonstreerden de bewoners tegen de uitbreidingsplannen van de varkenshouder.
'Met stomheid geslagen'Volgens De Rooij is de gemeenteraad gezwicht voor de emotie en niet voor regelgeving en feiten. "In 2011 keurde dezelfde raad alle plannen nog goed, nu zijn we een paar jaar verder en gaat het niet meer door. Ik ben met stomheid geslagen."  
De Rooij weet nog niet wat hij gaat doen. "Ik heb de nodige kosten gehad voor onderzoeken. En ik heb een schadeclaim liggen voor het geval het niet door zou gaan. Daar ga ik dan mee verder. Maar ik laat het er niet bij zitten. We praten over de toekomst van mijn bedrijf. Als dat hier niet kan, dan maar elders maar dan moet de gemeente maar helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.