Grootverdieners Ten Rouwelaar en Falkenburg zijn bereid om salaris in te leveren bij NAC - Omroep Brabant

Grootverdieners Ten Rouwelaar en Falkenburg zijn bereid om salaris in te leveren bij NAC

3 juli 2015 om 01:17
nl
Keeper Jelle ten Rouwelaar en aanvaller Erik Falkenburg zijn met NAC in gesprek over een loonoffer. Beide spelers zijn grootverdiener bij de Bredase club en hebben geen clausule in hun contract dat ze bij degradatie minder gaan verdienen. Omdat NAC nog altijd op de centen moeten passen, is een loonoffer gevraagd en zowel Ten Rouwelaar als Falkenburg staan daar voor open.
Geschreven door

Vlak na de degradatie van NAC kwam naar buiten dat Ten Rouwelaar en Falkenburg de grootverdieners zijn bij het gedegradeerde NAC. Omdat zij een flinke hap nemen uit het inmiddels flink ingekrompen spelersbudget wil NAC graag dat beide heren salaris inleveren. De club was even vergeten om een 'degradatieclausule' in de overeenkomsten op te nemen. Met het geld dat vrijkomt, wil NAC de ploeg versterken.
'Ik ga niets roepen'Justin Goetzee klopte ongeveer twee weken geleden aan bij keeper Jelle ten Rouwelaar. Tijdens een etentje legde de directeur van NAC de situatie aan de keeper uit en besprak de mogelijkheden van een loonoffer. Inmiddels is er nog geen akkoord, maar Ten Rouwelaar toont wel de bereidheid. Al zegt hij dat niet met zoveel woorden.
"Ik heb met Justin gesproken en dat was een goed gesprek", zegt Ten Rouwelaar. "Ik ga alleen niet roepen dat ik dertig, tien of één procent ga inleveren. Ik vind het heel vervelend dat mijn contract naar buiten is gekomen en dat het nu ineens een issue is. Maar ik denk dat de supporters mij na negen jaar wel kennen, dat de meeste NAC-supporters wel weten wat er in mij omgaat."
Falkenburg sluit loonoffer niet uitOok Erik Falkenburg weet dat NAC graag ziet dat hij salaris inlevert. "Officieel is het mij nog niet gevraagd", zegt de aanvaller. "Maar officieus ben ik wel op de hoogte. Ik weet er in ieder geval van. Binnenkort ga ik met Justin Goetzee om de tafel. Ik sluit een loonoffer niet uit als ik blijf."
Maar het is de vraag of Falkenburg wel in Breda blijft. Contractueel mag de speler, ondanks een doorlopend contract van een jaar, namelijk transfervrij vertrekken. Er is belangstelling van clubs uit Denemarken, België en Griekenland. Meest concreet lijkt echter Willem II, de aartsrivaal van NAC.
"Ik weet dat het gevoelig ligt, maar ik heb inderdaad met Willem II-coach Jurgen Streppel gesproken", zegt Falkenburg, die nog niet helemaal fit is na een slepende blessure. "Ik ben erover aan het nadenken. Maar de kans is ook groot dat ik bij NAC blijf. Met de club kampioen worden en er vijfentwintig inschieten is ook top."
NAC veel te sterk voor Beek VooruitDonderdagavond wist NAC het oefenduel tegen Beek Vooruit met 0-7 te winnen. In Prinsenbeek was de ruststand 0-1 door Mats Seuntjens. In de tweede helft wist NAC orde op zaken te stellen door Joey Suk (twee doelpunten), Elson Hooi (twee doelpunten), Kevin Brands en nogmaals Seuntjens.
Zaterdag speelt NAC in Made tegen de Madese Boys en zondag staat in Zundert een oefenwedstrijd tegen de Zundertse selectie op het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.