Peuter (1) krijgt gloeiend hete thee over zich heen in Oisterwijk, 112-fotograaf schiet te hulp

3 juli 2015 om 10:26 • Aangepast 21 november 2020 om 17:26
nl
Een peuter van een jaar oud heeft donderdagavond gloeiend hete thee over zich heen gekregen in een woning aan de Terburghtweg in Oisterwijk. Het kindje liep daarbij flinke brandwonden op. 112-fotograaf Toby de Kort die op de melding afkwam, legde zijn camera aan de kant en verleende eerste hulp totdat de hulpdiensten arriveerden.
Profielfoto van
Geschreven door

Het ongeluk gebeurde rond tien over halfelf. Hulpdiensten waaronder een ambulance en een traumahelikopter werden opgeroepen. Dat zag ook persfotograaf Toby de Kort op zijn 'pieper'.
'Vader slachtoffertje radeloos'De Kort ging erop af en kwam als eerste bij het huis aan. Hij zag de vader van het kindje radeloos bij de voordeur staan. "De vader, die geen Nederlands sprak, kon niet duidelijk maken wat er aan de hand was. Daarop ben ik het huis binnen gegaan", aldus De Kort.
In het huis zag Toby de moeder met de peuter in haar armen. "Het kindje had een flinke brandwond op de borst. Ik heb het slachtoffertje meteen onder de douche geplaatst", vertelt de persfotograaf verder.
BrandwondencentrumEen traumahelikopter landde korte tijd later op een grasveld vlak in de buurt. Het kind is naar een brandwondencentrum gebracht.
Het kordate optreden van de 112-fotograaf heeft zeer waarschijnlijk erger voorkomen. Contact met de familie heeft de persfotograaf na het incident niet meer gehad.
EHBO-diplomaToby de Kort blijft nuchter onder zijn daadkrachtige optreden: "Ik heb juist voor dit soort situaties mijn EHBO-diploma gehaald. Mocht ik eerder bij een incident zijn dan de hulpdiensten dan hoef ik niet machteloos toe te kijken. Ik kan dan ook echt iemand helpen."

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.