Meer wedstrijden Willem II gefixt: onder meer uitwedstrijd tegen NAC en bekerduel tegen Roda JC

3 juli 2015 om 03:07
nl
Er zijn meer wedstrijden van Willem II gefixt dan vooralsnog werd aangenomen. Dat meldt de Volkskrant vrijdagochtend. Niet alleen de verloren duels tegen Ajax en Feyenoord uit het seizoen 2009/2010 zijn gemanipuleerd, maar ook drie andere uitwedstrijden in dat seizoen en de bekerwedstrijd in 2008 tegen Roda JC zijn verkocht.
Geschreven door

[Tweet:body:https://twitter.com/PhRemarque/status/616723229848260608]De drie uitwedstrijden waar het volgens de Volkskrant om gaat, zijn de duels tegen FC Utrecht (1-0), Sparta (2-1) en NAC Breda (4-0). De krant baseert zich onder meer op e-mails tussen een matchfixer en voormalig Willem II-middenvelder Ibrahim Kargbo. Daaruit zou blijken dat al in 2008 is betaald om ervoor te zorgen dat het bekerduel tegen Roda JC verloren zou gaan. Uiteindelijk verloor Willem II de wedstrijd met 1-0.
[YouTube:body:https://youtu.be/UGQULFoJIF0]
'Kargbo onderdeel van complot'De Volkskrant onthulde begin dit jaar op basis van eigen onderzoek dat tijdens het seizoen 2009-2010 in elk geval de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord gemanipuleerd zouden zijn. Ibrahim Kargbo werd toen al genoemd als spil in de zaak. De krant stelt nu dat de speler uit Sierra Leone niet alleen handelde. De middenvelder zou onderdeel zijn van een complot.  
Bij de manipulatie van de wedstrijden zou ook toenmalig aanvoerder en keeper Maikel Aerts betrokken zijn. De keeper ontkent nu elke betrokkenheid. Begin dit jaar gaf Kargbo toen toe dat hij is benaderd door matchfixers, maar de speler ontkende ooit geld te hebben aangenomen. Willem II deed aangifte van deze matchfixing. Per wedstrijd die de spelers in 2009 manipuleerden, kregen ze samen ongeveer een ton.
Reactie KNVBVoetbalbond KNVB zegt in een reactie in de Volkskrant dat de waarheid boven tafel moet komen. Supporters moeten er volgens de bond op kunnen vertrouwen dat wat ze zien echt is. Als dat niet het geval is geweest, moet dat volgens de KNVB eerlijk worden verteld.
Matchfixing is het bewust manipuleren van een wedstrijd. Spelers en of scheidsrechters worden daarbij omgekocht om tot een bepaald resultaat te komen. Hierop wordt dan bij wedkantoren veel geld ingezet.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.