Het is geen pretje op school met deze hitte, daarom is er een tropenrooster

3 juli 2015 om 13:06
nl
Het is deze dagen geen pretje om in een klaslokaal te zitten, daarom hanteren veel scholen een tropenrooster. Zo ook basisschool De Boemerang in Tilburg. Daar begonnen ze vrijdagochtend eerder en mogen ze ook eerder naar huis. De leerlingen en ouders zijn blij, zo kunnen ze 's middags genieten van het mooie weer.
Geschreven door

Leerlingen en ouders kwamen drie kwartier eerder dan normaal het schoolplein van de Boemerang oplopen. Twee jongedames uit groep 5 vinden het leuk dat ze vrijdagmiddag ook weer eerder naar huis mogen. "We gaan lekker zwemmen straks." Toch was het vrijdagochtend voor sommigen wel moeilijk om zo vroeg het bed uit te komen. "Ik moest ze echt het bed uit trekken. Zelf vind ik het niet zo vervelend, ik ben toch altijd al vroeg op", zegt een gapende vader.
"Je ziet dat de kinderen vrijdag ineens door andere ouders weggebracht worden. Op dit tijdstip heeft papa misschien wel tijd of komen ze samen, dat is wel leuk om te zien", zegt directeur Peter de Baar.
Dampende kinderenDe school besloot dinsdag dat de laatste dag voor het weekend een mooi moment was voor een tropenrooster. "Je moet dat op tijd aangeven aan de ouders, zo kunnen ze er rekening mee houden", zegt De Baar. "Bovendien is het echt niet te doen om met deze temperaturen binnen te zitten met een hoop dampende kinderen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.