Geschrokken Willem II-directeur: 'Verhaal matchfixing slecht voor club en voetbal'

3 juli 2015 om 12:15
nl
Willem II is geschrokken van de nieuwe gevallen van matchfixing waar spelers van de Tilburgse club bij betrokken zouden zijn. De club had niet verwacht dat er nog meer lijken uit de kast zouden komen. "Als het waar is, dan is dit heel slecht. Slecht voor Willem II en slecht voor het voetbal. De feiten moeten zo snel mogelijk boven tafel", aldus Willem II-directeur Berry van Gool.
Geschreven door

De Volkskrant meldde vrijdag dat het schandaal groter is dan gedacht. Spelers van Willem II zouden tussen 2008 en 2010 in zes wedstrijden geld hebben gekregen om de uitslag te beïnvloeden. Van Gool baalt flink van de 'nieuwe lijken'. "Het gaat hartstikke goed met Willem II. Vorig seizoen zijn we negende geworden en er zijn alweer 7000 seizoenskaarten verkocht voor komend jaar. Dan wil je niet voor de camera staan met dit soort berichten."
OnderzoekVan Gool benadrukt dat Willem II volledig meewerkt aan de onderzoeken van de KNVB en justitie. Hij is op dit moment niet bang voor consequenties voor de club. In Italië werden eerder clubs, die betrokken waren bij matchfixing, enkele klasses teruggezet.
"Het lijkt erop dat het bij ons niet vanuit de club is aangestuurd. In Italië zijn er voorbeelden van bestuurders die betrokken waren bij matchfixing. Hier lijkt het zich toe te spitsen op spelers. Ook niet prettig, maar ik denk dat de club er geen last mee gaat krijgen."
Willem II kan op dit moment niets anders doen dan de onderzoeken van de KNVB en justitie afwachten. "We hopen dat we snel terugkoppeling krijgen. Als dit waar is, dan schaadt dit de club."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.