‘Jan B. leverde zware wapens aan Kalasjnikovbende die bankkantoor Breda overviel’

3 juli 2015 om 13:58
nl
Onderzoekers houden er rekening mee dat de zware crimineel Jan B. uit Hulten wapens leverde aan de geruchtmakende Kalasjnikovbende. Dat schrijft de Gazet van Antwerpen vrijdag op basis van bronnen. Voor die vermoedens zijn alleen nog geen concrete bewijzen verzameld.
Geschreven door

De Kalasjnikovbende bestaat uit drie jonge gangsters uit Amsterdam en Driebergen die in februari een spoor van vernieling achterlieten in de provincie Antwerpen. Na een mislukte plofkraak op een pinautomaat van ING in Breda vluchtten ze zwaarbewapend voor de politie richting België.
Bij evenementenhal het Sportpaleis in Antwerpen kwam het tot een vuurgevecht: verschillende schoten werden gelost met kalasjnikovs. Deze zware wapens zouden zijn geleverd door Jan B., die momenteel vastzit voor verboden wapenbezit.
ZIE OOK: Wie is bedreiger Jan B. (64)? Kalasjnikovs, brandstichting, wietkwekerijen en SM-kamer
Flink machtsvertoonHet onderzoek naar de moord op Freddy Janssen uit Valkenswaard lijkt zich steeds meer toe te spitsen op Jan B. Voor de zoveelste keer deed de politie donderdag met flink machtsvertoon invallen in panden die op naam staan van de beruchte autohandelaar.
Een speciaal team van rechercheurs en onderzoekers zochten onder bewaking van zwaarbewapende agenten naar (bloed)sporen en bewijzen in het huurhuis van Jan B. in het Belgische Turnhout. Dat deden ze ook in een huis in Breda en in een loods aan de Hespelaar in Den Hout.
ZIE OOK: ‘Jan B. ontvoerde mijn zoon’, moeder van vermiste Maarten Geurts geschokt door ontwikkelingen Hulten
'Hoop dat hij niet vrijkomt'De buren van het huurhuis hebben geen hoge pet op van Jan B. “Die man heeft hier jaren gewoond. Als je hoort waarvan hij in Nederland wordt verdacht, dan hoop je stilletjes dat hij de eerste maanden niet vrijkomt”, vertellen ze aan de Vlaamse krant.
Woordvoerders van politie en justitie hielden donderdag opnieuw de kaken stijf op elkaar over het grote onderzoek. Ze konden alleen vertellen dat het te maken had met het onderzoek rondom de vermoorde Freddy Jansen, die vorige maand levenloos werd gevonden in het Markkanaal bij Den Hout.
Of Jan B. en Freddy Jansen elkaar kenden, is tot op heden nog niet duidelijk. Wel hadden ze allebei banden met motorclubs. Zo zou Jansen lid zijn van No Surrender en zou Jan B. in zijn café ’t Zwart Water in Turnhout vaak leden van motorbendes bedienen.
ZIE OOK: Wat is er aan de hand in het dorp Hulten? Weer drugspand gesloten
DoodgeredenEigenaar Jan B. is in het verleden veroordeeld voor onder meer ontvoering, verboden drugsbezit, heling van motoren en roekeloos rijden. Op 26 december 1998 reed Jan B. in dronken toestand het echtpaar Peemen-Verstijlen uit Rijen dood.
Drie jaar eerder reed de topcrimineel bij mistig weer zigzaggend over de A27. Er ontstond een ernstige aanrijding tussen vier auto’s. Drie inzittenden van een Belgische auto raakten zwaargewond. De verdachte werd veroordeeld voor 240 uur werkstraf en een rijverbod voor anderhalf jaar.[YouTube:https://youtu.be/9N1pVgABqNc][YouTube:body:https://youtu.be/aRG1tXdWSzQ]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.