Het blijft heet, maar het Brabantse warmterecord sneuvelt zaterdag niet

3 juli 2015 om 13:21
nl
Het all-time temperatuurrecord wordt zaterdag niet verbroken. Volkel vestigde donderdag met 36,9 graden een nieuw Brabants record, maar de temperatuur zal die waarde zaterdag niet bereiken. Dat verwacht Reinier van den Berg van weerinstituut MeteoGroup.
Geschreven door

Eerder deze week werd verwacht dat zaterdag nog een tikkeltje warmer zou worden dan de bloedhete woensdag. Voor iedereen die woensdag gebukt ging onder de hitte is er goed nieuws, want ‘de temperaturen van die dag worden niet overschreden’.
Westenwind“Dit komt door de westenwind die zaterdag eerder op komt zetten dan woensdag”, legt Van den Berg uit. Nu blijft het puffen en zweten, want het oostelijk deel van de provincie tikt de 35 graden nog aan. Warm, maar het scheelt toch twee graden met woensdag.
LEES OOK: WiSH Outdoor speelt in op hitte: gratis water, sproeiers, extra schaduwplekken en zonnebrandcrème
Ten westen van Breda bestaat de kans dat de temperatuur de 30 graden niet meer haalt. “Dat zag je donderdag ook al en dit zal zaterdag niet anders zijn. Het verschil tussen west en oost is groot, maar dat heeft alles te maken met koelere zeewind.”
OnweerHet westen zal dus ook geen last hebben van onweer, het oosten daarentegen wel. “Die kans is aanwezig, maar ook het onweer zal minder grootschalig zijn dan donderdag."
Meer over de hitte? Kijk dan op onze themapagina: omroepbrabant.nl/hittegolf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.