Gemeente Tilburg voor rechter vanwege 'voortrekken' Primark

3 juli 2015 om 13:29
nl
De gemeente Tilburg staat vrijdag voor de rechter in verband met vermeende staatssteun voor de verbouwing van Stadskantoor-3 tot kledingwinkel Primark. Vastgoedbedrijf Royalton Hill spande het kort geding aan tegen de gemeente.
Geschreven door

Als het aan het vastgoedbedrijf ligt wordt het bouwproject uitgesteld. De winkel moet komen op de plek van het leegstaande Stadskantoor-3. Aannemer VolkerWessels wil dit kantoor kopen, slopen en er een Primark-winkel bouwen.
'Gemeente nooit zo royaal tegen V&D'De gemeente is bereid om de financiële risico's van de bouw over te nemen van de aannemer. Het gaat om bijna zeven miljoen euro.
Royalton Hill is eigenaar van het pand van de V&D in Tilburg. Volgens hen is de gemeente naar hen nooit zo royaal geweest en gaat het in dit geval om staatssteun.
De Europese Commissie buigt zich al over de vermeende staatssteun. Die procedure kost veel tijd. Het bedrijf wil daarom dat de rechter de overeenkomst tussen de gemeente en de aannemer bevriest totdat het onderzoek van de Commissie klaar is.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.