Lus Helmond-Geldrop uit Kennedymars in Someren gehaald: organisatie maakt ingekorte route bekend

3 juli 2015 om 13:29
nl
De lus Helmond-Geldrop is uit de route van de Kennedymars in Someren gehaald. Dit heeft de organisatie vrijdagochtend bekendgemaakt. Eerder deze week werd al bekend dat de Kennedymars vanwege de hitte zou worden ingekort.
Geschreven door

In plaats van de traditionele tachtig kilometer lopen de deelnemers nu vijftig kilometer. De starttijd van de tocht blijft, zoals eerder bekendgemaakt, zaterdagavond tien uur. De lopers starten en finishen ook in de verkorte route op het Wilhelminaplein in Someren.
Alle lopers moeten als gevolg van de hitte voor twaalf uur zondagochtend in Someren over de streep komen. In overleg met de GGD, brandweer en de gemeente Someren is besloten dat er geen inspannende activiteiten georganiseerd mogen worden na twaalf uur 's middags.  
'Niet verantwoord'Woensdag liet Sabine Leenders namens de organisatie al weten dat het inkorten van de route 'een heel moeilijk besluit was'. "Wij hebben een dwingend advies gekregen", vertelde ze. "Het is niet verantwoord mensen tachtig kilometer te laten lopen, zeker niet in de middaguren."
Bij Café de Barrier in Mierlo-Hout, waar het altijd groot feest is als de wandelaars voorbijkomen, vinden ze het natuurlijk heel jammer dat de Kennedymars nu niet meer bij hen voorbijkomt. Ze begrijpen de beslissing echter goed. "Tachtig kilometer is gewoon niet verantwoord", zegt Janneke van de Wijdeven die bij het café werkt. "Bovendien is het een Somerens evenement dus het is logisch dat ze het dicht bij zichzelf willen houden", reageert ze sportief.
'Feest gaat door'"Ons feestje gaat echter gewoon door", vertelt Janneke verder. "Alles is al geregeld, inclusief een dj. En nu nog dingen afzeggen is geen doen." Ze hoopt dan ook dat iedereen zaterdagavond gewoon komt en er een feestje van gaat maken. En veel bekenden zijn dit volgens haar ook zeker van plan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.