‘Hartinfarct is voorkomen', personeel Eindhoven Airport bedankt na heldhaftig optreden - Omroep Brabant

‘Hartinfarct is voorkomen', personeel Eindhoven Airport bedankt na heldhaftig optreden

3 juli 2015 om 14:11
nl
Ze waren al voorbij de douane. Klaar om in te stappen in het vliegtuig met eindbestemming het Spaanse Malaga. Tot Rien Brabers pijn op zijn borst kreeg. Mede door snel handelen van het personeel van Eindhoven Airport, lag Rien twintig minuten later in het Catharina Ziekenhuis. Zoon Niek vloog vrijdag alsnog, maar hij bedankte eerst het heldhaftige personeel.
Geschreven door

Rien, Agatha en Niek Brabers uit Rijsbergen waren helemaal klaar voor een lekkere vakantie naar Malaga. Woensdagmorgen om elf uur zou hun vliegtuig koers zetten naar de Spaanse zon. Alles ging goed, tot Rien vlak voor het instappen pijn op zijn borst kreeg.
Snel handelenRien begon te zweten, werd op een stoel gezet, kreeg water en een paracetamol. Het hielp niet om zijn klachten te verminderen. “Het grondpersoneel kwam erbij. Zij hebben goed gehandeld, want even later lag Rien op een bed in een rustige ruimte. Daar is een ambulance gebeld”, vertelt Agatha, de vrouw van Rien.
Twintig minuten later lag Rien in het Catharina Ziekenhuis. “Mede door het goede handelen van de mensen van Eindhoven Airport, is een dreigend hartinfarct voorkomen”, aldus Agatha.
Grote kaartRien mag nog niet naar huis, maar naar omstandigheden gaat het goed met hem. En dus vertrok Niels, op aandringen van zijn vader, vrijdag alsnog naar Malaga. Op het vliegveld had Niels een grote kaart bij zich. “Die is voor het personeel dat woensdag zo goed heeft gehandeld. We zijn door vijf mensen die ik heb gezien geholpen en achter de schermen ongetwijfeld nog veel meer. Deze kaart komt wel op de goede plek”, aldus Niels.
Het tripje met z’n drieën wordt volgens Niels op een later moment ingehaald. Voor nu is het gezin blij dat het allemaal goed afgelopen is, blij met het handelen van het personeel van Eindhoven Airport. “Alles werd geregeld, van koffers tot vervoer. Super wat die mensen voor ons hebben gedaan”, laat Agatha weten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.