‘We gaan door een hel’, vriendin vermoorde Freddy Janssen hoopt dat moordzaak snel wordt opgelost

3 juli 2015 om 16:35
nl
De vriendin en neef van Freddy Janssen uit Valkenswaard hebben het volste vertrouwen dat de zaak rond hun vermoorde geliefde wordt opgelost. Onder strenge bewaking zochten gespecialiseerde rechercheurs donderdag in drie panden naar (bloed)sporen en bewijzen om de zaak op te lossen. “Het gaat allemaal de goede kant op”, spreekt de neef hoopvol.
Geschreven door

Er druppelt de laatste tijd steeds meer informatie binnen over de onopgeloste moord op Janssen. De directe nabestaanden, die liever anoniem willen blijven, zijn ervan overtuigd dat de dader(s) achter de moord snel wordt opgepakt. “Ze hebben al zoveel onderzoek gedaan. De politie kan niet zomaar een huis binnenvallen. Daarvoor hebben ze concrete aanwijzingen nodig”, weet de neef.
Lees ook: 'Jan B. leverde zware wapens aan Kalasjnikovbende die bankkantoor Breda overviel’
Diepe wond geslagenHet onderzoek naar de moord op Janssen spitst zich steeds meer toe op voormalig cafébaas Jan B. uit Hulten. Met flink machtsvertoon viel een speciaal politieteam panden binnen die op naam staan van de beruchte autohandelaar. Of hij de huurder is van de donderdag doorzochte loods in Den Hout, is nog onduidelijk. Zijn eventuele betrokkenheid bij de moord staat niet vast.
Van de naam ‘Jan B.’ hadden de nabestaanden nog nooit gehoord. “En dat is maar goed ook”, reageert de neef. “Als ik zie wat hij allemaal heeft uitgespookt in het verleden, ben ik blij dat wij hem nooit ontmoet hebben. Ik hoop dat ze genoeg bewijs tegen hem verzamelen.”
Lees ook: Inval Hulten: wie is bedreiger Jan B. (64)? Kalasjnikovs, brandstichting, wietkwekerijen en SM-kamer
Emotioneel doorheenDe moord op Janssen heeft een diepe wond geslagen in zijn familie en vriendenkring. Vooral zijn vriendin gaat door een moeilijke periode. “Ze gaat door een hel, ze zit er emotioneel helemaal doorheen. Ik krijg het gevoel alsof ze het nog niet helemaal beseft. Het kwartje is nog niet gevallen”, vermoedt de neef. “Ik probeer haar te helpen waar mogelijk.”
Freddy was even een trouw lid van motorclub No Surrender. Hij was daar sinds dit jaar geen lid meer van, bevestigt zijn familielid. Of zijn lidmaatschap met de moord te maken heeft, weet hij niet. “De politie geeft ons weinig informatie. Waar we alle begrip voor hebben, laat ze in alle rust dit onderzoek maar afmaken. Ze zijn goed bezig, hopelijk lossen ze het uiteindelijk op.”
Lees ook: Justitie en politie houden kaken stijf op elkaar over onderzoek naar moord Freddy Jansen in Hulten
Afscheid FreddyHet lichaam van Freddy is een maand na de vondst in het Markkanaal, nog altijd niet vrijgegeven. Dat is wrang, vinden de nabestaanden. “Want Freddy verdient een waardig afscheid. Hij was voor zijn vriendin en haar kind een extreem goed persoon.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.