Connexxion neemt Taxbus-vervoer over van failliet Cibatax in zes gemeenten

3 juli 2015 om 16:55
nl
Connexxion neemt vanaf 3 augustus het Taxbus-vervoer over van het failliete Cibatax in de gemeenten Best, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Veldhoven en Waalre. Daarmee blijft het vervoer voor ouderen en mensen met een beperking in deze zes gemeenten gegarandeerd.
Geschreven door

De curatoren en Cibatax  bereikte eerder overeenstemming over een doorstart, maar de gemeenten gaven aan niet te geloven in de continuïteit van die plannen.
Zij gunden het vervoer daarom aan Connexxion. Connexxion wil alle werknemers die betrokken zijn bij het Taxbus-vervoer in dienst nemen.
Failliet verklaardHet vervoersbedrijf Cibatax met tweehonderd werknemers werd vorige week failliet verklaard. Het bedrijf kwam in de financiële problemen omdat de marges in de taxibranche erg klein zijn. Hierdoor kon het de schulden aan de Belastingdienst niet meer betalen.
Wethouder Visscher van de gemeente Eindhoven gaat er met de samenwerking met Connexxion vanuit dat het vervoer voor langere tijd goed is geregeld. "Mensen die van het vervoer gebruikmaken, zullen zo min mogelijk van de verandering merken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.