Bij wordt blij van boeren in Etten-Leur: niet maaien, maar zaaien werpt zijn vruchten af

3 juli 2015 om 19:25
nl
Imkers in Etten-Leur hebben mogelijk de sleutel gevonden om de bijenpopulatie weer langzaam te laten groeien. Boeren, imkers en de gemeente werken sinds een jaar samen om ervoor te zorgen dat er weer meer bijen komen. En dat is nu te zien, want Etten-Leur staat letterlijk in bloei.
Geschreven door

Korenbloemen, boekweit, gele kamille. Het werd vorig jaar allemaal ingezaaid om het leefgebied van de bij te vergroten. Op boerenerven werden speciale perkjes ingericht waar de bloemen ongestoord kunnen groeien en bloeien. In totaal doen daar nu zo'n vijftien boeren aan mee.
Natuur reddenVolgens Henk Boot van Bijengilde Etten-Leur werkt de samenwerking erg goed. "Er wordt ook op scholen aan gewerkt, daar zaaien de kinderen zonnebloemen in. Dit is een prachtig voorbeeld hoe je de natuur kunt redden.
Bepaalde stukken van de berm worden ook niet gemaaid, waar dat voorheen wel gebeurde. Ook rotondes zijn bij het project betrokken, die staan nu allemaal in bloei.
Hoeveel bijen er precies bij komen door het project is nu nog niet te zeggen. Wel hebben andere gemeentes al interesse getoond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.