Niek van der Schoot mist EK hockey

3 juli 2015 om 20:14
nl
Hockeyer Niek van der Schoot moet het Europees kampioenschap in Londen hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. De 25-jarige verdediger van landskampioen Oranje Zwart kampt met een forse verrekking van de achterste kruisband aan zijn linkerknie. Van der Schoot moet vier tot zes weken een aangepast individueel programma volgen, waardoor het EK in de Engelse hoofdstad eind augustus vermoedelijk te vroeg komt.
Geschreven door

De Brabantse international heeft al lange tijd last van zijn knie. De klachten gingen ook niet weg tijdens een rustperiode, waarop Van der Schoot een MRI-scan liet maken van zijn linkerknie. Daarop constateerden de doktoren van Oranje Zwart en het Nederlands team dat de achterste kruisband verrekt is.
De selectieBondscoach Max Caldas heeft Thierry Brinkman, Martijn Havenga, Pepijn Luijkx, Mirco Pruyser, Diede van Puffelen, Hidde Turkstra en doelman Sam van der Ven opgeroepen voor de voorbereiding op het EK.
De trainingsgroep bestaat verder uit de hockeyers die vorige maand derde werden bij de halvefinaleronde van de Hockey World League in Buenos Aires, afgezien van Van der Schoot. Oranje verzekerde zich in de Argentijnse hoofdstad van een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.