Tour de France zonder Kittel tempert verwachtingen Koen de Kort

3 juli 2015 om 20:20
nl
Het is even wennen voor Koen de Kort: een Tour de France zonder zijn ploeggenoot Marcel Kittel, het Duitse sprintkanon won in de afgelopen twee edities van de Tour de France beide keren vier etappes. Maar nu Kittel met vormverlies kampt, is bij Giant-Alpecin alle hoop gericht op John Degenkolb. De Kort, die vrijdag aanschuift in FC Onder Ons, is opnieuw de aangewezen man om voor hem de sprint aan te trekken.
Geschreven door

"We hebben met John Degenkolb natuurlijk nog steeds een goeie sprinter in de ploeg, maar wel een ander type. Hij moet de sprints van de lastige, heuvelachtige etappes kunnen winnen. Ik moet hem dan zoveel mogelijk uit de wind zien te houden."
Opofferen, het is iets wat de De Kort al jaren moet doen voor zijn ploeggenoten. Toch hoopt de wielrenner uit Liempde stiekem ook op eigen succes. "Wie weet kan ik meegaan met een ontsnapping, maar dan moet het wel allemaal precies op z'n plek vallen. Als ik meega met een ontsnapping en de dag erna is er een etappe die John kan winnen, dan denk ik niet dat de ploeg blij met me is als ik dan mijn werk niet kan doen. Dat is nu eenmaal mijn taak en daar heb ik me ook bij neergelegd."    
Droom komt uitDoordat de Tour in eigen huis start, komt voor De Kort een droom uit. "Ik verwacht veel bekenden langs de kant, vrienden en familie vooral. Daar verheug ik me enorm op."
Een droom die ook bij een Tourstart in Nederland begon. "Toen de Tour in 1996 in Den Bosch startte, stond ik ook als kleine jongetje langs de kant. Vanaf toen begon ik te dromen om zelf de Tour de France te kunnen rijden en al helemaal door Nederland. Die droom komt nu dus uit. Ik hoop dat er nu ook jongetjes langs de kant staan die enthousiast worden om te gaan wielrennen."
De Kort in FC Onder OnsIn een speciale uitzending over de Tour de France is vanavond Koen de Kort te gast. In FC Onder Ons zitten verder Lars Boom, Steven Kruijswijk en Nico Verhoeven aan tafel. De uitzending wordt gepresenteerd door Job van der Zon en is vanaf 17.45 uur ieder uur te zien op Omroep Brabant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.