Video

Brabantse renners Boom, Kruijswijk, De Kort en Clement kijken vooruit naar de Tour de France

3 juli 2015 om 21:56 • Aangepast 21 november 2020 om 17:25
nl
Lars Boom, Steven Kruijswijk, Koen de Kort en Stef Clement. Het zijn de vier coryfeeën die de komende weken in de Tour de France de Brabantse eer hoog gaan houden. In een speciale uitzending van FC Onder Ons kijken de renners alvast vooruit naar de komende editie van de belangrijkste etappekoers ter wereld.
Profielfoto van
Geschreven door

Lars Boom: Het geel lonktVooral Lars Boom kijkt reikhalzend uit naar de start van de Tour de France in Utrecht. De wielrenner van Astana kan tijdens de proloog direct een hoge klassering grijpen. Het geel lonkt voor de Vlijmenaar in de proloog van dertien kilometer in de snikhete straten van Utrecht. Zijn belangrijkste concurrent is landgenoot Tom Dumoulin. Of speelt Boom evenals vorig jaar zijn troeven uit in de kasseienrit van aanstaande dinsdag?

Wachten op privacy instellingen...

Koen de Kort: Sprint aantrekkenHet zal wennen zijn voor Koen de Kort. Een Tour de France zonder zijn ploeggenoot Marcel Kittel. Het Duitse sprintkanon won in de afgelopen twee edities van de Tour de France beide keren vier etappes. Maar nu Kittel met vormverlies kampt, is bij Giant-Alpecin alle hoop gericht op John Degenkolb. De renner uit Liempde wacht de mooie taak om Degenkolb naar een (of meer) etappezeges te leiden.
Stef Clement: In de bermGoede herinneringen bewaart Stef Clement allerminst aan zijn vorige deelname aan de Tour de France. De rittenkoers eindigde toen in een berm bij Nancy, waarna Stef Clement zei dat ze hem niet meer terug zouden zien in Frankrijk. Toch staat hij in Utrecht gewoon weer aan het vertrek. Een ritzege is het belangrijkste doel voor de renner uit Made die rijdt voor de Zwitserse IAM Cycling.
Steven Kruijswijk: Vriend en vijandWielrenner Steven Kruijswijk uit Den Bosch verraste in mei vriend en vijand door als zevende te eindigen in de Giro d’Italia. Vanaf zaterdag hoopt Kruijswijk ook te kunnen stunten in de Tour de France door een etappe te pakken. De Bossche klimgeit is vol vertrouwen. Kruijswijk heeft vast al een bergetappe omcirkeld waarin hij voor de etappezege gaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.