Video

'Volledig begrip' voor woede Brabants Landschap om houding justitie

4 juli 2015 om 09:09
nl
Vele tientallen steunbetuigingen kreeg directeur Jan Baan van het Brabants Landschap de afgelopen dagen. Hij schreef een boze brief omdat zijn medewerkers volgens hem onrecht is aangedaan. Als kers op de taart ondersteunt ook commissaris van de Koning Wim van de Donk het standpunt van Baan.
Geschreven door

Het Brabants Landschap is woedend. Een boswachter werd bij een handhavingsactie tegen motorcrossers aangereden, maar juist die medewerker is door justitie verhoord als verdachte wegens onverantwoord gedrag.
WildcrossersDirecteur Jan Baan van Brabants Landschap kon het niet langer aanzien. Hij heeft een boze brief geschreven aan de overheid en justitie. In een gesprek met Jan Baan gaf Van de Donk te kennen dat hij 'volledig begrip' heeft voor het standpunt van Brabants Landschap.
De georganiseerde controles op wildcrossers in de Brabantse bossen zijn voorlopig even opgeschort. Brabants Landschap en de Omgevingsdienst organiseren de controles, maar willen de controles eerst goed evalueren. "Misschien moeten we dat anders gaan doen", zegt Baan.
Dat wil overigens niet zeggen dat wildcrossers nu vrij baan krijgen: "Onze BOA's blijven wildcrossers gewoon staande houden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.