Video

Sneeuwballengevecht bij zwembad Het Run in Drunen: ideale manier om af te koelen

4 juli 2015 om 18:37 • Aangepast 21 november 2020 om 17:25
nl
Afkoeling! Dat is wat veel mensen wel kunnen gebruiken tijdens deze warme dagen. In Drunen was het zaterdagmiddag druk bij zwembad Het Run. De mensen kwamen niet alleen op het zwemwater af, maar ook op een heus sneeuwballengevecht. Ja echt, sneeuwballen gooien in de zomerzon.
Profielfoto van
Geschreven door

Om drie uur 's middags stonden er al vijftig mensen in zwemkleding achter een afzetlint te kijken hoe de sneeuw door drie mannen uit een vrachtwagen werd geschept. In totaal werd er acht kuub sneeuw neergelegd, goed voor 9000 sneeuwballen. De ideale manier om af te koelen.

Wachten op privacy instellingen...

Een jongen werd al snel geraakt. "Och, dat is lekker", glimlacht hij met spetters op zijn gezicht. "Maar het is wel koud!" Ook een toekijkende man wordt te grazen genomen. "Dit is lekker met dit weer. Het is toch veel te warm."
'Het ging veel te hard'De combinatie sneeuw en hitte vooral leidt tot harde ijsballen, zo bleek wel. Niet iedereen kon daar even goed mee omgaan "Het ging veel te hard. Ik heb meerdere kleine kinderen zien huilen", vertelt onze cameraman.
Helaas vond een deel van de aanwezigen het nodig om gericht de camera van Omroep Brabant te bekogelen met ijsballen. Daardoor zagen onze verslaggever en cameraman zich genoodzaakt vroegtijdig het terrein te verlaten.

Wachten op privacy instellingen...

Ook vrijdag al sneeuwballengevechtVrijdag vond er ook al een sneeuwballengevecht plaats bij het Sportiom in Den Bosch. Daar werd het ijs - dat overbleef bij het 'gladstrijken' van de schaatsbaan - voor deze gelegenheid gestort op het voorterrein van het sportcentrum, met een sneeuwballengevecht in bikini tot gevolg. "Het is zo warm en daar ben ik eigenlijk wel klaar mee...", lachte een bezoeker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.