Extra medisch onderzoek naar wielrenner Lars Boom na 'abnormaal laag' cortisolgehalte

4 juli 2015 om 22:10
nl
De medische staf van Astana gaat wielrenner Lars Boom de komende dagen extra onderzoeken. De ploeg uit Kazachstan wil achterhalen waardoor voorafgaand aan de Tour bij de Brabander 'abnormaal lage' cortisolwaarden zijn aangetroffen.
Geschreven door

Onder supervisie van een onafhankelijke dokter gaat Astana hem daarom komende week nogmaals testen. Dat maakte de equipe van titelverdediger Vincenzo Nibali zaterdag bekend. Aan de vooravond van de Tour kwam naar buiten dat het cortisolgehalte van Boom erg laag is.
Regels UCIVolgens de MPCC-regels moet de Vlijmenaar daarom acht dagen aan de kant blijven, maar Astana besloot de voorschriften van de beweging voor een geloofwaardige wielersport, waarbij het is aangesloten, te negeren.
Nadat Astana tevergeefs had geprobeerd om Boom nog te vervangen door een andere renner, besloot de ploegleiding hem zaterdag 'gewoon' te laten starten in Utrecht. De regels van de internationale wielrenunie UCI staan dat ook toe. Volgens Boom en de medische staf van Astana komt het lage cortisolgehalte door een puffer die de renner tegen astma gebruikt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.