Hockeysters winnen olympisch kwalificatietoernooi Brasschaat, Lidewij Welten beste speelster

5 juli 2015 om 10:18
nl
Het Nederlands vrouwenhockeyteam heeft het Hockey World League-toernooi in Brasschaat zaterdag gewonnen. Tijdens de finale van het olympisch kwalificatietoernooi versloeg Oranje Zuid-Korea met 2-1. De Nederlandse treffers kwamen op naam van Caia van Maasakker en Ellen Hoog. De winnende treffer van Hoog viel twee minuten voor tijd.
Geschreven door

Lidewij Welten van HC Den Bosch werd na de eindstrijd uitgeroepen tot beste speelster van het toernooi. Ook ploeggenote Ploeggenote Maartje Paumen kwam een treffer tekort om topscorer te worden. Die eer ging nu naar de Australische Jodie Kenny. Die scoorde tien keer.
'Op karakter'Voor de Rosmalense bondscoach Sjoerd Marijne was dit zijn eerste eindzege met de nationale vrouwenploeg. Hij was te spreken over de mentale weerbaarheid van zijn team.
"We begonnen niet zo scherp aan de finale. Daardoor was het lastig om in het ritme van het duel te komen. Door een verdwaalde corner kwamen we ook nog eens op achterstand. Ik vind het knap dat we dan toch deze wedstrijd nog hebben gewonnen. Op karakter."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.