Binnenstrompelen na een zware Kennedymars Someren: 'Moe, zwaar, maar tot volgend jaar!'

5 juli 2015 om 15:19 • Aangepast 21 november 2020 om 17:23
nl
Hij is lang, stoer gekleed in voetbalshirt en hij torent boven de vrouw uit die hem ondersteunt. Hij strompelt richting finish, de vrouw draagt zijn bosje bloemen, het is nog een paar meter. De wandelaars die achter hem aan komen, zijn ook flink vermoeid. "De laatste vijf kilometers waren echt zwaar, maar ik wilde per se die medaille," vertelt een wandelaar. "Maar voor mij was het misschien toch wat hoog gegrepen."
Profielfoto van
Geschreven door

Het hele dorp Someren is als vanouds weer uitgelopen om de wandelaars de laatste meters moed in te roepen. Overal hangen de vlaggen uit. Op de ramen zijn gele voetstappen geplakt. "You'll never walk alone," staat op de gevel van een huis langs de route. Maar de wandelaars hebben het zwaar, heel zwaar.

Wachten op privacy instellingen...

Mars op blote voetenEén jongen loopt op blote voeten, de zolen gitzwart, zijn grote teen in een enorme witte pleister gewikkeld. "Het is nu de vierde keer dat ik de Kennedymars op blote voeten loop," vertelt hij. Het is uit principe. "Ik leef al 8 jaar zonder geld, zonder inkomen, ik heb een hekel aan geld, mensen worden er egoïstisch van. Ik heb ook geen wandelschoenen en werd destijds uitgedaagd."
Sommige wandelaars kijken reikhalzend uit naar het finishdoek, met trillende onderlip. Andere wandelaars komen voorbij gedanst op de maten van de drumband. "Ik heb nog meer dan genoeg energie. Fantastisch is deze sfeer. Dit jaar liep ik de twintig kilometer, maar volgend jaar ga ik zeker de veertig doen."

Wachten op privacy instellingen...

De laatste lopersIedereen moest om twaalf uur binnen zijn. Alle wandelaars hebben dat ook gehaald. Volgens de organisatie is er weinig uitval geweest dit jaar, ook de EHBO heeft het niet druk gehad. De laatste lopers finishen onder luid applaus, begeleid door motorrijders.
"In Heusden werd het zwaar, toen moesten we een traantje wegpinkten. Er was weinig publiek aan de zijkant, maar het publiek dat er zat, was erg enthousiast, daar deden we het voor."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.