‘Randdebielen’ laten hondje in snikhete auto achter op parkeerplaats Efteling: politie grijpt in

5 juli 2015 om 21:18 • Aangepast 21 november 2020 om 17:23
nl
Pretparkbezoekers hebben zondagochtend een klein hondje in een snikhete auto achtergelaten op de parkeerplaats van de Efteling. De politie greep op tijd in en wist de versufte viervoeter uit het voertuig te bevrijden. Dat bevestigt een woordvoerder van de Efteling.
Profielfoto van
Geschreven door

Aanvankelijk meldde de Efteling dat er aangifte zou worden gedaan tegen de pretparkbezoeker. Even later kwam de woordvoerder daarop terug. “We vinden het toch een zaak voor de politie”, meldt ze.
De pretparkbezoekers waren nergens te bekennen toen het hondje door de politie uit de snikhete auto werd bevrijd.
Aangesproken door personeelDe eigenaar van de hond, een man, kwam zondagochtend met zijn gezin aan op de parkeerplaats. Hij werd door personeelsleden aangesproken omdat hij zijn hond bewust in de auto achterliet. Toch bleef hij erbij dat het geen kwaad kon om het dier in de auto te laten.

Gratis kennelDe hond wordt op het moment verzorgd door medewerkers van de Efteling. “Zij hebben het dier eten en drinken gegeven en laten hem dikwijls uit. Naar omstandigheden gaat het goed met de hond”, verzekert een woordvoerder.
Voor honden is een gratis kennel ingericht bij de hoofdingang. Daar moeten ze achtergelaten worden omdat huisdieren in het park niet zijn toegestaan. Eigenaren moeten zelf voor voer en een deken of mand zorgen.
Niet de eerste keerPrecies een jaar geleden moesten agenten ook al in actie komen op de parkeerplaats van de Efteling. Toen werd een hondje van nog geen acht weken bevrijd uit een snikhete auto. De jonge Jack Russell zat al enkele uren zonder water in de auto opgesloten. De eigenaar was nergens te bekennen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.