Motorcrosser Jeffrey Herlings valt uit in GP Zweden met handblessure na flinke crash

5 juli 2015 om 18:32 • Aangepast 21 november 2020 om 17:23
nl
Motorcrosser Jeffrey Herlings is zondag uitgevallen in de tweede manche van de Grand Prix van Zweden. Hij kwam hard ten val en liep daarbij een blessure op aan zijn linkerhand
Profielfoto van
Geschreven door

Herlings won op het circuit van Uddevalla de eerste omloop, maar vlak na de start van de tweede heat ging hij in de eerste bocht hard onderuit. Herlings spoedde zich lopend terug naar de pits om zich te laten behandelen. De pink van zijn linkerhand was uit de kom geschoten en ook zat er een diepe snijwond in.
De Sloveen Tim Gajser (Honda) zegevierde vóór de Zwitser Jeremy Seewer en de Fransman Jordi Tixier. Brian Bogers uit Eindhoven finishte tweemaal als achtste.
WK-standHerlings gaat nog steeds aan de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap MX2. Zijn voorsprong op Tim Gajser bedraagt nog 78 punten. Komend weekend staat de volgende wedstrijd op het programma in het Letse Kegums. Of Herlings op tijd fit zal zijn om hier van start te gaan, is op dit moment onduidelijk.
De Sloveen Tim Gajser (Honda) zegevierde vóór de Zwitser Jeremy Seewer en de Fransman Jordi Tixier. Brian Bogers uit Eindhoven finishte tweemaal als achtste.
SleutelbeenbreukDat de Elsendorper überhaupt al aan de start verscheen in Zweden, was al opmerkelijk. Herlings brak twee weken geleden zijn rechter sleutelbeen.
Een dag na die crash werd een plaatje op de breuk gezet, waardoor hij van de doktoren alsnog het groene licht kreeg om in Zweden te crossen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.