Stef Clement geeft kleur aan natte en zware Touretappe, klassement Steven Kruijswijk lijkt voorbij

5 juli 2015 om 19:23
André Greipel heeft zondag de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. De Duitser was in de eindsprint op Neeltje Jans een fractie sneller dan Peter Sagan. Stef Clement zat lang mee in een ontsnapping, terwijl Steven Kruijswijk ver achterop raakte. 'We moeten andere doelen gaan stellen'.
Geschreven door

De uiteindelijk kletsnatte etappe richting Zeeland kreeg kleur door een vroege ontsnapping van vier renners, onder wie Stef Clement uit Zevenbergschen Hoek. De renner van IAM Cycling kwam uiteindelijk, net als Steven Kruijswijk uit Den Bosch, op vijf minuten achterstand binnen.
'Mooie aanmoedigingen'“Ik had het me al voorgenomen om in een ontsnapping te zitten om de problemen voor te blijven. Ik heb er uiteindelijk niet veel aan gehad, maar de aanmoedigingen onderweg waren in ieder geval mooi", reageerde Clement.
Andere doelenKruijswijk moest concluderen dat zijn hoop op een goed klassementsresultaat in rook was opgegaan. “Met al die hectiek en wind was het gevaarlijk en lastig en kwamen er valpartijen. Ik had al besloten om niet al te veel risico’s te nemen vandaag en ben ook niet gevallen, maar je weet ook dat het risico loopt om achterop te raken. Dat gebeurde helaas ook."
"De Tour is nog niet op z’n kop, maar vijf minuten is zeker veel. We moeten dus andere doelen gaan stellen.”

Wachten op privacy instellingen...