Brabant heeft last van de harde wind: podium WiSH Outdoor ontruimd, boom op auto, boten omgeslagen

5 juli 2015 om 19:28
nl
Het onstuimige weer levert zondag behoorlijk wat schade op. Omgewaaide bomen, takken op de weg, platen die van het dak waaien, omgeslagen boten: op allerlei plekken in de provincie zorgt harde wind voor overlast.
Geschreven door

Het Dedicated-podium van festival WiSH Outdoor werd vanwege de wind uit voorzorg ontruimd. Feestgangers konden verder dansen in een naastgelegen tent en bij de andere podia. Technici controleerden het podium, vanwege lostzittende platen. In de Adonislaan in Helmond waaide een boom om en kwam op een auto terecht. In de Corellistraat in Tilburg waaiden isolatieplaten van het dak van een flat. Die platen lagen daar vanwege werkzaamheden.
Luifel weggewaaid, boten omgeslagenBij restaurant Nederheide in Milheeze waaide een luifel weg, die was neergezet vanwege een feest. Een persoon raakte daarbij lichtgewond. In Geldrop waaide een luifel van een gebouw.
Op de Kraaijenbergse plassen bij Linden sloeg een boot om. De twee inzittenden zijn door een politieboot uit het water gevist. Ook duikers van de brandweer kwamen ter plekke, maar hoefden niet in actie te komen. Ook in Drimmelen sloeg zondagmiddag een bootje om.
Nog meer stormschadeOok in onder meer Geldrop, Heusden, Nuenen, Dongen, Tilburg, Uden, Bavel, Oss, Rijen, Dussen, Veghel, Breda, Baarle-Nassau, Zevenbergen en Bosschenhoofd zorgde de wind voor schade.
In de loop van de zondagavond trekken nog een aantal regen- en onweersbuien over Brabant. Later op de avond neemt de wind af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.